Helpcentrum.

Bekijk de meest
gestelde vragen

Voor iedere vraag een antwoord

Dagelijks maken wij een opsomming van de meest gestelde vragen. 

Vikx winkelservice

Kennismaken

Neem gerust contact op voor meer informatie over wat Vikx voor jouw bedrijf kan betekenen. Onze vriendelijke adviseurs staan je graag te woord.

Jazeker! Het enige wat je hoeft te doen is een afspraak maken met winkelservice. Wij komen naar je (winkel)bedrijf toe om te vertellen wat Vikx voor je kan betekenen, hoe het betalingsproces voor je klanten werkt en helpen we met het aanmelden van je bedrijf en verkoopmedewerkers.

Vikx bedrijvenportaal

Registreren

Ja, het aanmelden van je bedrijf bij Vikx is gratis.

Nee, bij Vikx betaal je geen inschrijf- of registratiekosten.

Nee, wij rekenen geen maandelijkse (abonnements)kosten.

Vul je persoons- en bedrijfsgegevens in op de aanmeldingspagina. Bevestig je registratie door op de oranje ‘Bedrijf aanmelden button’ te klikken. Je komt hierna op de welkomstpagina.

Ja, dat moedigen we juist aan! Ieder teamlid in jouw bedrijf kan zich gratis een account aanmaken. Het grote voordeel hiervan is dat onze adviseurs precies weten wie een aanvraag indient en bij wie ze moeten zijn voor een terugkoppeling of vraag.

Dat maakt helemaal niet uit. Maak alleen gebruik van Vikx wanneer je het nodig hebt. Gebruik je het tijdelijk even niet, dan betaal je ook niets.  

Jazeker! Ieder bedrijf dat producten of diensten wil gaan verkopen door middel van overwaarde opname door consumenten is welkom bij Vikx.

Verkoop je producten of diensten waarbij het voor jouw klanten gunstig is om gebruik te maken van overwaarde op een koopwoning, dan is Vikx zeer geschikt om mee samen te werken.

We vinden het altijd erg jammer om een punt te zetten achter een mooie samenwerking. Wil je toch stoppen dan sluit je online je (bedrijfs)account vanuit het persoonlijk ‘Mijn account’ (te vinden in het dashboard). Hou er rekening mee dat alle gegevens gewist worden bij het sluiten van je account.

Nee, uitschrijven kan op ieder moment vanuit je persoonlijk account en is kosteloos. 

Bedrijvenportaal

Ga naar mijn.vikx.nl om in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Na het inloggen kom je automatisch in het dashboard.

In het bedrijvenportaal geef je de gegevens door van jouw klant om een opname van overwaarde aan te vragen, neem je contact op met onze vriendelijke adviseurs en vindt je handige informatie.

Mijn account

In het menu van het Vikx bedrijvenportaal vind je je persoonlijke account.

In je persoonlijke account pas je eenvoudig je registratiegegevens aan, wijzig je je wachtwoord en is het mogelijk om je account te sluiten.

Ga vanuit het dashboard in het bedrijvenportaal naar je persoonlijke account. Hier vind je de optie om je wachtwoord bij te werken.

Contact

Je kunt via telefoon, WhatsApp, e-mail en het contactformulier contact met ons opnemen. Alle informatie vind je op onze contactpagina.

Neem voor spoedvragen telefonisch contact op. Ga hiervoor naar onze contactpagina. Het kan een enkele keer voorkomen dat al onze adviseurs in gesprek zijn met klanten. Maak dan gebruik van ‘Bel mij terug’ of WhatsApp messenger. Wij nemen dan spoedig contact met je op. 

Onze adviseurs beantwoorden vragen die via WhatsApp binnenkomen doorgaans direct en anders zo spoedig mogelijk.

Onze adviseurs bellen je doorgaans direct terug en anders zo spoedig mogelijk. De maximale ‘Bel mij terug’ wachttijd is 4 uur.

Het Vikx HQ is gevestigd in Alkmaar Noord-Holland. Ons adres is Thomas à Kempislaan 46, 1813 LH in Alkmaar.

Vikx financieel

Overwaardecheck aanvragen

Dit doe je vanuit je dashboard in het bedrijvenportaal. Nadat je de gegevens van je klant hebt ingevuld en verzonden nemen wij je aanvraag direct in behandeling.

Onbeperkt! Er is geen limiet voor het aantal aanvragen voor opname van overwaarde op een koopwoning. Het maakt dus niet uit of je 1 of 1000 aanvragen indient.

Jazeker, een aanvraag opname van overwaarde is gratis.

Als enige in Nederland verwerken wij aanvragen direct! Doorgaans ontvangt het bedrijf (verkoper) en de klant (koper) dezelfde dag nog de uitslag. Wij streven naar een maximale verwerkingstijd van 4 uur.

Commissie & facturatie

Wij berekenen een kleine commissie over het totale verkoop- of orderbedrag. Het commissiebedrag hangt af van de verkoopprijs die de klant voor jouw producten of diensten betaald.

Tarieven:

    • € 0,- tot € 15000 – 5% commissie
    • € 15.000 tot € 25000 – 4% commissie
    • € 25.000 tot 50.000 – 3% commissie
    • € 50.000 tot € 100.000 – 2% commissie
    • € 100.000 en hoger – 1% commissie

Tijdelijk! De eerste 10 geslaagde verkopen voor 1%

Heb je vragen over onze tarieven of wil je de mogelijkheden bespreken voor meer maatwerk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Je ontvangt een factuur na een geslaagde verkoop die betaald is uit opname van overwaarde.

Maak je wekelijks veel gebruik van Vikx dan bewegen wij natuurlijk flexibel met je mee. Wij begrijpen dat wekelijkse facturatie administratief minder werk is. Neem contact op met de afdeling financieel om de mogelijkheden te bespreken.

Als de verkoop van jouw dienst of product niet doorgaat, bijvoorbeeld omdat de aanvraag niet goedgekeurd word, betaal je geen commissie aan Vikx.

Nee, alleen bedrijven die gebruik maken van Vikx betalen commissie. 

Overwaarde gebruiken

Wat is overwaarde?

Tegenwoordig hebben de meeste huizenbezitters overwaarde. Er is sprake van overwaarde als de marktwaarde van je huis hoger is dan je openstaande hypotheek. Dit stuk vermogen zit dan vast in de stenen van je huis en komt in principe pas vrij als je je woning verkoopt en je je openstaande hypotheek aflost. Maar je kunt je overwaarde ook eerder opnemen en bijvoorbeeld gebruiken voor het verbouwen of verduurzamen van je huidige woning, een nieuwe keuken en badkamer plaatsen, die droomauto kopen of een extra bedrag achter de hand hebben. Je hoeft je woning dus niet altijd te verkopen om de overwaarde op je huis te benutten.

Wat kan je met overwaarde?

Allereerst kun je je overwaarde gebruiken voor de verbouwing van je huidige woning. Droom je bijvoorbeeld van een uitbouw? Wil je een slaapkamer op zolder realiseren en wil je daarvoor een dakkapel laten plaatsen? Of is het tijd voor een nieuwe badkamer? Dan kun je je huidige hypotheek wellicht verhogen of een tweede hypotheek afsluiten en zo je overwaarde benutten.

Ditzelfde geldt voor het verduurzamen van je huis. Je kunt energiebesparende maatregelen financieren door je overwaarde te gebruiken. Dit kan, net als bij een verbouwing, door je hypotheek te verhogen of door een tweede hypotheek af te sluiten.

Heb je eindelijk de auto van je dromen gevonden, maar is je keuze gevallen op een auto die boven je budget ligt? Ook voor een auto is het opnemen van je overwaarde een goede optie!

Scroll naar boven